Foto: TT

Nazist vill öppna flyktingboenden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Västerbotten vill starta tre flyktingboenden, trots att han öppet sympatiserar med både nazistiska Svenska Motståndsrörelsen och Svenskarnas parti.

Den rådande flyktingkrisen har gjort att både kommuner och migrationsverket söker med ljus och lykta efter alternativa boenden till de personer som just nu kommer till Sverige. 

Vill öppna tre boenden

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i Västerbotten, lämnade in en ansökan till myndigheten om att få öppna tre boenden i sin hemkommun, trots att han är aktiv nazist, det rapporterar både tidningen Expo och Västerbotten-kuriren. Han ska bland annat ha deltagit i nazistdemonstrationer och hyllat Hitler i sociala medier.

– Jag har pratat med personer som har samma åsikt som jag och som har asylboenden och de menar att om man är affärsman, så är det ju så att om inte jag gör det här, så göra någon annan det, ska mannen ha sagt till Expo.

Blev tidigare kontaktad

Mannen förfogar över flera fastigheter i sin hemkommun, och har vid tidigare förfrågningar från kommunen sagt nej till att hyra ut fastigheter i syfte att hjälpa flyktingar.

– Först kontaktade kommunen mig, och då sa jag blankt nej, för det strider mot min politiska ideologi, säger han.

Handlar om pengar

Mannen menar att han inte skulle ha gjort detta om det inte fanns pengar att tjäna.

– Nej, så medmänsklig är jag inte, säger han till tidningen.

Mannen väntar i dagsläget på svar från Migrationsverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer