Foto: TT.

Nordmaling har landets bästa skolutveckling

Publicerad

Skolverksamheten i Nordmalings effektivitet har utvecklats mest över tid i hela landet. Det slår Svenskt Näringsliv fast i en rapport där de granskat hur samtliga 290 kommuner i landet och vad som gör dem framgångsrika.

– Fantastiskt roligt med denna första plats för grundskolan i kommunen. Det systematiska kvalitetsarbetet står högt på agendan och mycket är på gång vad gäller skolutveckling. Detta skulle inte vara möjligt utan personal och elevers engagemang, säger Maria Lundqvist-Brömster, ordförande i Nordmalings kommuns Barn- och utbildningsutskott.

Rapporten bygger på en mätningsmodell baserad på fem treårsperioder för att fånga effektivetsutvecklingen över tid. Även skolverksamheten i Vilhelmina kommun utmärker sig på denna punkt och hamnar på en fjärdeplats.

Här är de tio kommunerna med bäst utveckling:

1. Nordmaling

2. Aneby

3. Kalix

4. Vilhelmina

5. Filipstad

6. Bengtsfors

7. Ydre

8. Ekerö

9. Norberg

10. Lekeberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.