Polisen och Nordmalings kommun ska samarbeta för att motverka våld i nära relation. Per Bäckström, kommunpolis, och Madelaine Jakobsson (C), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Nordmalings kommun

Nordmalings kommun samarbetar med polisen mot våld i nära relationer

Publicerad

Nordmaling och polisen satsar på att jobba tillsammans för att öka kunskapen om bland annat motverka våld i nära relationer.

Detta eftersom medborgarna i kommunen efterfrågat mer arbete kring frågan.

Enligt medborgarlöftet ska Nordmalings kommun och polisen samverka för att skapa ett tydligt samarbete gällande förebyggande arbete. Bland annat ska man fokusera på våld i nära relationer, öka säkerheten i trafiken och jobba med ”drogproblematiken”.

– Det är jättebra att ha det här samarbetet för att kunna skapa ett bättre Nordmaling tillsammans. Det är också bra att åtgärderna är så pass konkreta, säger Madelaine Jakobsson (C), kommunstyrelsens ordförande i ett pressutskick.

Löftet har tagits fram med bakgrund av att analyser visat att just våld i nära relation behöver prioriteras för att kunna upptäckas och motverkas.

– Det är viktigt att våga anmäla om man misstänker att någon far illa, säger Per Bäckström, kommunpolis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.