ARKIV Foto: SVT

Norrans politiska redaktör lämnar tidningen

Uppdaterad
Publicerad

Norrans politiska redaktör Sakine Madon lämnar tidningen för att bli ny politisk redaktör på VLT i Västerås. Sakine Madon har varit politisk redaktör på Norran i Skellefteå de senaste tre åren.

Hon har också under de senaste åren skrivit krönikor för Dagens Samhälle och Expressens ledarsida.

– Jag har trivts väldigt bra i Skellefteå men min familj bor kvar i Uppland. Just nu är jag mammaledig och har en 2-åring. Därför kändes det rätt att tacka ja till jobbet på VLT, säger Sakine Madon.

Lärt sig hockeyregler

Hon berättar att flytten till Skellefteå gett henne nytt perspektiv på hur livet i Norrland är och vilka frågor som är viktiga för befolkningen här.

– Ta till exempel gruvfrågor som är av stor betydelse Norrland eller regionalpolitiken som diskuteras livligt, berättar hon.

Hon tar med sig en hel del från tiden i Skellefteå.

– Mötet med människor, deras värme och berättelser. De lärde mig hockeyregler. Jag kommer att sakna dem, säger Sakine Madon.

Hon börjar sin tjänst på VLT första september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Västerbotten
Mer Nyheter