Peter Carlsson, vd för Northvolt i Skellefteå hamn, Skelleftehamn. Foto: Marit A Israelsson

Northvolts oro för coronapåverkan

Uppdaterad
Publicerad

De första riktigt stora maskinerna börjar nu rullas in på fabriksområdet i Skellefteå. Enligt Northvolts vd, Peter Carlsson, är det nu de märker hur bolaget hittills har klarat coronakrisen. – Det är nu vi får se om vi påverkats mer än vad vi tror, säger han.

Utrustningen som skeppats från Belgien och lastades av i Skellefteå hamn häromkvällen har nu transporterats vidare till ”sajten” som företaget kallar fabriksområdet. Många av leveranserna framöver kommer den vägen.

När själva fabriken är fullt igång handlar det om transporter om 30 – 40 000 containrar per år.

Batterifabriken Northvolt

– Det finns en ganska detaljerad plan på hur utrustning från olika delar av världen ska omlastas i Antwerpen och fraktas till Skellefteå, Umeå och eventuellt även andra hamnar. Nu gäller bara att hålla den planen, konstaterar Peter Carlsson med ett litet skratt.

Och det är nu som komplexiteten i projektet ökar. Samtidigt som pandemin vänt världen upp och ner. Om den oron berättar vd:n i klippet där du också ser transporten från Skelleftehamn till fabriksområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet