En tidigare kommunanställd i Lycksele åtalas för att ha förskingrat över 800 000 kronor. Foto: Moa Lindberg/SVT

Nu åtalas tidigare kommunanställd i Lycksele – förskingrade över 800 000

Publicerad

En tidigare kommunanställd kvinna i Lycksele misstänkts ha förskingrat över 800 000 kronor från en ekonomisk förening. Nu åtalas hon vid Lycksele tingrätt för grov förskingring. Två män i hennes närhet åtalas även för penningtvätt.

Som projektledare för en ekonomisk förening hade kvinnan ensam tillgång till föreningens bankkonto. Hon misstänks nu för att ha fört över pengar till sitt privata konto och till en föredetta pojkväns konto.

Kvinnan misstänks även för att vid ett tillfälle ha fört över pengar till en vän till ex-pojkvännen. Sammanlagt misstänks kvinnan ha fört över 822 510 kronor, vid 31 tillfällen. Nu åtalas hon för grov förskingring.

Förde över pengar till ex-pojkvän

Ex-pojkvännen åtalas för grov penningtvätt och hans vän för penningtvätt. Kammaråklagare Catharina Kjelsson har goda förhoppningar på åtalet.

– Jag tror att hon kommer att fällas, hon har ju erkänt.

Vad gäller männen säger åklagaren att det blir upp till tingsrätten att avgöra.

– Jag menar att de har känt till vart pengarna har kommit ifrån, det har skett systematiskt, säger Catharina Kjelsson kammaråklagare.

Hör hur Lycksele kommun reagerade när det hela uppdagades i klippet här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.