Den kommande veckan ser ut att präglas av skurar och kyla enligt SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. Foto: Erin McCracken/TT

Nu blir det regn och rusk hela veckan

Publicerad

Regn, åska och kalla vindar. Enligt SVT:s meteorolog Nils Holmqvist ser den kommande veckan ut att bli en dyster historia vädermässigt.

Större delar av Västerbotten inledde måndagen med regn och kyla, men fram mot eftermiddagen ser prognosen ljusare ut.

– Det har varit lite åskknallar och liknande under morgontimmarna men nu börjar det dra sig bort. Framåt eftermiddagen bör det spricka upp och bli upp mot 15 grader ungefär i takt med att Sveriges match i VM pågår, menar Holmqvist.

”Räkna med ostadigt väder hela veckan”

Annars är morgonens ruskväder ett tecken på vad komma skall under veckan.

– Under morgondagen blir det lite av en ”favorit i repris”, med liknande åska och kraftigt regn under morgonen och sedan ett lågtryck som utvecklas under dagen. Räkna med ostadigt väder hela veckan, säger Holmqvist.

Var kommer detta lågtryck från?

– Det brukar inte var ovanligt med lågtryck den här tiden på året, utan det är snarare så att det varit onormalt mycket högtryck de senaste veckorna. Den här typen av regnoväder känns ju snarare lite typiskt för årstiden, menar meteorologen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.