Nu drar årets hållbarhetsvecka i gång

Publicerad

I dag, måndag, går startskottet för årets hållbarhetsvecka i länet. Och extra fokus ligger på Nordmaling och Vännäs kommuner.
– Det innebär att vi får extra stöd av projektledningen vilket vi är väldigt glada för, säger Malin Karlsson på Vännäs kommun.

SEE hållbarhetsvecka går av stapeln för tionde året i rad. En vecka för social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling i hela länet. Aktörer finns utspridda på 27 orter för att sprida information och kunskap inom ämnet.

I år har Nordmaling och Vännäs kommuner valts ut till fokuskommuner. Det innebär att de får extra stöd och hjälp med sina evenemang.

– Vi har till exempel fått artiklar publicerade i tidningen och lite extra pepp från projektledningen.

Hundratals aktiviteter

Under hållbarhetsveckan finns hundradals aktiviteter att besöka. I Vännäs bjuds det bland annat på hållbar modevisning, matlagning på varor med passerat datum och filmvisning. Malin Karlsson menar att veckan är ett tillfälle för alla att visa sitt arbete med hållbar utveckling.

– Alla som vill engagera sig och göra någon form av aktivitet får göra det. Det är en vecka när man får se flera andras hållbara arbete, inte bara vårt i kommunhuset.

Hållbarhet i fokus

Enligt projektledare Kristin Olsson finns ett stort och växande engagemang i länet. Hållbarhetsarbetet smygstartade lite tidigare, men börjar på allvar under måndagen.

– Det handlar om att sätta fokus på hållbarhet under en vecka – att få in nya arrangemang men också uppmärksamma det som redan pågår.

Av de Vännäsbor SVT pratat med är det få som känner till det årliga arrangemanget. Men det tycks ändå vara en fråga som engagerar.

Hör vad några av Vännäsborna tycker om hållbarhetsveckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer