Foto: SVT

Nu införs fotoförbud på badhus i Skellefteå

Publicerad

Badhusen i Skellefteå kommun inför nu ett totalt förbud mot foto och film. Besökarna uppmanas rikta sin uppmärksamhet på badande barn istället för mobil och surfplattor.

Fritidsnämnden i Skellefteå har beslutat att införa ett förbud mot fotografering och filmning på kommunens badhus, i alla lokaler. Förbudet införs i augusti i år, men redan nu uppmanas besökare att undvika mobil och surfplattor helt.

Istället ska uppmärksamheten riktas mot badande barn.

– Mobiltelefonerna är ett stort problem, föräldrarna har ibland mer uppmärksamhet på skärmar än på sina barn, sa Maria Wermelin på Eddahallen i Skellefteå till SVT tidigare.

Besökare ska känna sig bekväma

 Dessutom införs förbudet för att besökare ska slippa oro i badhusen.

– Alla ska kunna känna sig bekväma i våra omklädningsrum och simhallar. Alla ska kunna bada och byta om utan risk för att hamna på film eller bild utan samtycke, säger Daniel Ådin, ordförande i fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Badpersonalen har uttryckt en oro över säkerheten efter incidenter på andra badhus runt om i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer