Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Nu kan Grubbeborna ta sin söndagsdusch

Uppdaterad
Publicerad

De vattenlösa Grubbeborna kan äntligen pusta ut! Vattenläckan som orsakade tillfällig torka är nu lagad, men svår framkomlighet kommer man få stå ut med ett tag till, meddelar Vakin.

Det var strax innan klockan sex på lördagskvällen som en vattenläcka upptäcktes på Kungsgårdsvägen i Grubbe, Umeå. Runt 100 boende blev då utan vatten och en vattentank fick ställas ut.

Men runt 20.15 kunde man släppa på vattnet igen.

– Det var ett hål i ledningen som orsakade läckan. När man väl kom fram så gick det ganska snabbt att laga, säger pressjouren Johan Sjödin på Vakin.

Vad som kan ha varit orsaken till läckaget är inte fastställt.

– Ledningarna är ju lagt för 70 år sedan, så det kan ha handlat om en dålig svetsning eller en liten sten som legat och skavt, fortsätter han.

Problemet är löst, men kvällens lagning så är framkomligheten begränsad för fordon eftersom det är avspärrat runt olycksplatsen. Återställningsarbetet förväntas att påbörjas på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.