Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är här för att stanna” – nu öppnar partierna sina valstugor. Hör Anders Ågren (M) och andra om valstugornas betydelse. Foto: SVT, Stefan Brännström

”Är här för att stanna” – nu öppnar partierna sina valstugor i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen invigdes alla partiers valstugor i Umeå. Partierna tycker att traditionen är en viktig del av valrörelsen.

– Jag tycker det är viktigt som en slags manifestation för demokratin att vi tävlar tillsammans och att alla partier står på samma ställe, säger Mattias Larsson (C), gruppledare i Umeå.

Under måndagen öppnade partierna valstugorna på Rådhustorget i Umeå. Under kommande vecka ställs också valstugor och valtält upp i Lycksele och Skellefteå.

– Vi märkte förra valet att det har blivit ett uppsving i intresset. Jag tror att valstugorna är här för att stanna, och den debatt som har varit tidigare om att man kanske skulle sluta med det, den finns inte idag, säger Umeås oppositionsråd Anders Ågren (M). 

Hör vad några invånare tänker om valstugorna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

Mer i ämnet