Så här såg huset ut 2003 – se hur det ser ut på insidan nu. Foto: SVT

Nu säljs ”al-Qaida-huset” utanför Storuman på auktion

Uppdaterad
Publicerad

I ett gigantiskt timmerhus utanför Storuman bodde tidigare en man som pekades ut som Usama bin Ladins finanschef. Huset har stått tomt sedan mannen greps för 17 år sedan – nu ska det säljas på auktion.

Huset som ligger intill Luspen, utanför Storuman, har stått tomt sedan 2002, sedan ägaren greps misstänkt för att ha kopplingar till terrornätverket al-Qaida.

– Han hade lejt fem finska timmermän för att leta upp de bästa stockarna till huset, säger Kurt Sundin, f d SVT medarbetare.

Mannen pekades ut som Usama bin Ladins finanschef och dömdes senare till fängelse för samröre med terroristorganisationen.

Huset har vandaliserats flera gånger under åren. Men på tisdag är det visning av det spektakulära huset som nu ska säljas på exekutiv auktion. Utropspriset för huset är 500 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.