Nu satsar Storuman på berättande

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen tog Storuman över som Årets berättarkommun i länet. Nu väntar ett digert program under kommande månaderna.

Nyss lämnade Storuman över titeln som Årets kulturkmmun till Robertsfors, men genast fick kommunen ett nytt kulturuppdrag – Årets berättarkommun i Västerbotten. Det är en satsning som arrangeras av Västerbottens museum och Nordiskt Berättarcentrum, en avdelning på Västerbottensteatern, tillsammans med kommunen. Målet är att synliggöra den berättartradition som finns i Storuman och ge möjlighet till nya berättartalanger att ta plats.

– Det kommer att hända mycket under året. Alltifrån poetry slam på fritidsgården och högläsning för nysvenskar på biblioteket. Men sedan finns det många bra berättare i kommunen som är lite blyga, vi hoppas de ska våga framträda i större grupper. Vi vill att fler ska våga berätta mer! säger Gunilla Pettersson på biblioteket i Storuman.

Se bilder från invigningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.