Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Oj, nu blev frågan stor” – se vilken fråga om Åsele wärdshus som skapar huvudbry hos kommunchefen Nils-Petter Grenholm. Foto: Elin Moberg/SVT

Nu ska Åsele Wärdshus öppna – kommunen blir hotelldirektör: ”Vill få igång det”

Publicerad

Åsele kommun har köpt värdshuset men inte hittat någon som vill driva det. I sommar öppnar kommunen upp för gäster och sköter driften själva.

– Vi vill få igång det till vad det en gång var, ett hotell, säger Nils-Petter Grenholm, kommunchef.

Arbetet med att hitta en arrendator till Åsele Wärdshus är påbörjat men är långt ifrån klart. I väntan på att upphandlingsförfarandet ska inledas kommer kommunen agera hotelldirektör under ortens största årliga arrangemang, Åsele marknad, i mitten av juli.

Kommunens fritidsverksamheten kommer att drifta värdshuset under perioden.

– Det blir enkelt, med boendemöjligheter och frukost, säger kommunchefen Nils-Petter Grenholm.

Rustat upp lokalerna
Inför öppningen har kommunen behövt göra flertalet insatser för att få det i brukbart skick. Bland annat har ventilationssystemet reparerats för att kunna uppfylla kraven efter besiktningen som gjorde vid köpet av lokalerna.

Hör kommunchefen Nils-Petter Grenholm berätta om kommunens planer för värdshuset i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.