Polarcupen arrangerades i Dorotea igår. Foto: Jan-Åke Persson/TT.

Nu ska innebandyn ta mer plats i inlandet

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit svalt intresse för innebandycuper i Västerbottens inland senaste åren. Men nu ska Polarcupen bli en årlig tradition.

– Vi har köpt en vandringspokal, säger arrangören Alexander Svanlund.

I helgen arrangerades Polarcupen i Dorotea för första gången. Cupen är till för alla som vill, damer, herrar, familjer, ungdomar eller byar. Förhoppningen är att hålla intresset för innebandyn vid liv i inlandet och att få tillbaka cupkulturen.

Det är Doroteas ungdomslag som tagit initiativet.

– På 90-talet ordnades det turneringar lite överallt, men sedan har det dött av allt eftersom, säger Alexander Svanlund, tränare i Dorotea IF och cuparrangör.

Företag på orten har hjälpt till med sponsring så att man kunnat hyra in domare och skaffa fina priser. Tio lag ställde upp i cupen – både damer och herrar och familjer och lärare från olika orter i inlandet.

Har köpt vandringspokal

I finalen möttes Rossöns IF och Real Coppen från Dorotea. Real Coppen tog hem segern. Trea blev Vilhelmina, ett lag med många kända hockeyansikten.

– Det blev riktigt lyckat, allt flöt på bra och ingen skadade sig, säger Svanlund.

Foto: Jan-Åke Persson.

Nu ska Dorotea IF arrangera cupen varje år.

– Vi vill hålla igång det här och se till att cuper inte dör ut. Det var därför vi köpte en vandringspokal, säger han.

– Det händer inte så mycket innebandymässigt i Västerbottens inland annars. Vi hoppas kunna göra en ännu större cup nästa år med två hallar, säger Jan-Åke Persson, arrangör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.