Foto: TT/Privat

Nu ska Susanne och Ronny gifta sig – på drive in

Publicerad

I helgen inleds Motorveckan i Lycksele och nytt för i år är att Svenska kyrkan kommer erbjuda ”drive in”-vigslar åt sex par.

Under lördagen kommer sex vigslar att hållas i kyrkparken vid Lycksele kyrka. Paren kommer rulla in med sina vrålåk, för att sedan hoppa ur och knyta äktenskapsband. Ett av paren som tagit chansen är Susanne Andersson och Ronny Fransson från Lycksele.

– Vi kände väl någonstans att det är hög tid, vi har ändå varit tillsammans i 24 år. Giftermål har varit en fråga som funnits ett tag nu som vi skjutit på. Jag jobbar ju åt kyrkan och vi tänkte väl båda att man kanske skulle slå till, säger Susanne Andersson.

– Det var på den vägen det gick, instämmer hennes blivande make Ronny Fransson.

”Vi får se hur det blir”

Båda två är spända inför ceremonin men ser fram emot att få gifta sig.

– Det är helt nytt för oss, och även nytt här i Lycksele. Så vitt jag vet har det aldrig gjorts något liknande här, så vi får se hur det blir, säger Ronny.

– Det blir rätt öppet vad jag förstår, säger Susanne.

LÄS MER: Sex par säger ja på ”drive in”-vigsel

Hur känns det att gifta sig inför främmande publik då?

– Det känns väl okej. Ska jag vara ärlig har jag inte tänkte så mycket på det. Vi är ju där för vår egen skull, säger Ronny.

”Gillar ju rallybilar”

Något som paret däremot ser mer fram emot är att få rulla in till vigseln med stil – i en Cadillac från 50-talet.

– Vi har fått lånat den av en kompis för det här, berättar Ronny.

– Jo, och det känns bra det. Jag gillar ju rallybilar, skattar Susanne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.