Skådespelarna Michael Fassbender, Arnold Schwarzenegger och David Hasselhoff är alla klara för Umeåsonen David Sandbergs Kung Fury 2. Foto: TT

Nu startar inspelningen av Kung Fury 2 – Umeåsuccén blir långfilm

Uppdaterad
Publicerad

Det började som ett hobbyprojekt i Umeå och blev en gigantisk internetsuccé. Nu har inspelningen till Kung Fury 2 börjat.
– Trots att många sett första kortfilmen tror jag inte folk vet vad som väntar dem, säger Umeåbon Janne Widmark som jobbar med filmen.

Måndagen 29 juli är första inspelningsdagen av Kung Fury 2, uppföljaren till Umeåregissören David Sandbergs omåttligt stora nätsuccé.

Filmteamet på omkring 50 personer är på plats i Sofia, Bulgarien, och under dagen spelar de in med Hollywood-skådespelaren Alexandra Shipp. Några andra storstjärnor som kommer vara med är Arnold Schwarzenegger, David Hasselhoff och Michael Fassbender.

”Kommer bli mäktigt”

Janne Widmark jobbar i produktionen. När SVT ringer upp har han precis fått en sällsynt lucka i det hektiska produktionsschemat.

Janne Widmark jobbar i produktionen av Kung Fury 2. Umeåregissören David Sandbergs långfilmsversion av youtube-succén.

– Detta kommer bli så mäktigt. Det är roligare, snabbare, galnare men också mer känslosamt än förra filmen, säger Janne Widmark.

Finns det någon extra press med tanke på hur populär den första filmen blev?

– Egentligen känner vi ingen extra press, för vi är väldigt säkra på materialet. Manuset är sjukt bra och alla som jobbar med filmen är proffs.

Hur har intresset varit för filmen?

– Ganska stort. Vi har ju flera storstjärnor så jag tror folk har insett det här kommer vara större än kortfilmen.

Filminspelningen kommer fortsätta i Bulgarien fram till början av september. Därefter forsätter de i München, Tyskland. Filmen väntas bli färdig att släppas år 2021.

– Det beror lite på när folk är beredda att se en action-komedi som inte liknar något annat, säger Janne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer