Nu ska kulvertarna vid det nya psykiatrihuset på Norrlands universitetssjukhus i Umeå börja byggas. Det innebär ännu mer begränsad framkomlighet i området, där bland annat akuten finns. Foto: SVT

Ny byggfas begränsar framkomligheten vid akuten

Publicerad

Byggandet av det nya psykiatrihuset i Umeå går nu in i en ny fas där framkomligheten vid akuten begränsas året ut. Därför stoppas nu trafikanter som inte ska till akuten.

Nu ska kulvertarna vid det nya psykiatrihuset på Norrlands universitetssjukhus i Umeå börja byggas. Det innebär ännu mer begränsad framkomlighet i området, där bland annat akuten finns.

För att ambulanser och privatperson som behöver komma till akuten ska kunna komma fram så stoppas nu övrig trafik i området, preliminärt fram till årsskiftet.

– Vi stänger av för bilar, cyklar och gående som inte ska till akuten, säger Gunilla Reinklou, projektledare för det nya psykiatrihuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.