Så här ser den nya cykelleden i Lycksele ut. Foto: SVT/Mattias Karlsson

Ny cykelled i Lycksele: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Ponderosaområdet i Lycksele har fått sin första cykelled. Föreningen Lycksele IF Cykel hoppas på att lokalbefolkningen ska våga sig ut på på en tur men även att den ska locka fler turister.

Leden startar vid Ansia Camping och slingrar sig genom skogspartiet och bort mot Ponderrisaområdet. Den totala slingan är ungefär 17 kilometer och längs vägen är det tänkt att det ska finnas avstickare som passar den mer erfarna cyklaren.

-Leden kommer vara möjlig att utnyttjas av alla motionärer som vill vistas i naturen, både löpare, de som cyklar och springer. Det blir ett bra alternativ att vara ute och träna på, säger Joacim Ekbäck Eriksson, ordförande Lycksele IF Cykel.

Inte färdigställd

Även om leden är öppen så ska den bli bredare, skyltad och utmärkt på kartor. Arbetet står just nu på paus och föreningen väntar på svar från markägare så att röjningen kan fortsätta.

-Cykel är på frammarsch. Det är mycket turister som inte vet vart ska de ska och då blir det lättare att hänvisa till ett ställa som är uppmärkt, säger Joacim Ekbäck Eriksson, ordförande Lycksele IF Cykel.

I klippet ovan visar Joacim upp den nya cykelleden och berätta om arbetet framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.