Foto: Vindeln kommun.

Vindeln får ny simhall för 50 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Det ska byggas en helt ny simhall i Vindeln. 50 miljoner kronor kommer den att kosta och har fyra banor.

Den gamla simhallen i Vindeln är i så stort behov av renovering att det är bättre att bygga nytt. Så resonerade politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott och har beslutat att bygga en helt ny simhall för 50 miljoner kronor.

Fyra olika alternativ har visserligen utretts, men efter bland annat en medborgardialog så har man kommit fram till att en helt ny simhall är det bästa, med fyra banor.

Läs också: Ännu en simhall på fallrepet

– Vi måste lära barn att simma, det är krav på det. Vi hade haft kostnader även om vi inte haft någon ny simhall, säger Vindelns kommunalråd Mathias Haglund (S) till SVT Västerbotten.

Kan stå klar 2018

Nu har det kommunala bolaget Vindelnbostäder fått i uppdrag att ta kontakt med konsulter för att bland annat utreda möjlig placering av den nya simhallen.

– Vi har två områden där den kan ligga. Antingen vid den nuvarande simhallen vid Renforsskolan eller vid Fritidscentrum. Kanske kan den stå klar i slutet av år 2018, säger Mathias Haglund (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.