Hör Björklövens nyvalde ordförande Mikael Salomonsson om hur klubben ska vända sin ekonomi. Foto: SVT

Ny styrelse vald till Björklöven – ska vända ekonomin

Uppdaterad
Publicerad

Efter en knackig säsong både sportsligt och ekonomiskt kallade Björklöven på torsdagen till ett extra årsmöte. En delvis ny styrelse valdes, sedan den förra ställt sina platser till förfogande efter fjolårets minusresultat.

Efter förra säsongen behövdes externa finansiärer för att klara elitcertifieringskravet och därför ställde den gamla styrelsen i somras sina platser till förfogande. På torsdagen hälls extra årsmöte för IF Björklöven och extra bolagsstämma för Björklöven AB och i båda fall valdes en delvis ny styrelse.

Efter fjolårets minusresultat på 4,1 miljoner för koncernen innehåller den nya styrelsen nu flera namn från näringslivet och huvuduppgiften blir att få rätsida på klubbens ekonomi.

– Det gör vi genom att nå sportslig framgång, framför allt hos våra representationslag, säger omvalde ordförande Mikael Salomonsson.

Här är Björklövens styrelse 2019/2020

Mikael Salomonsson, ordförande

Andreas Hellgren, ledamot

Dennis Jensen, ledamot

Oscar Stenberg, ledamot

Susanne Österström-Dahlqvist, ledamot

Thomas Nyman, ledamot

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.