Nya bollhallen på Nolia i Umeå har samma takkonstruktion som haverikommissionen varnat för, men platschefen vid bygget är lugn. Foto: SVT

Nya bollhallen har samma takkonstruktion som haverikommissionen larmat om

Uppdaterad
Publicerad

Den nya bollhallen som byggs just nu i Umeå har samma takkonstruktion som Statens haverikommission varnat för efter ett takras i Kiruna. Men byggets platschef känner sig lugn.

Det är Thorengruppen som står bakom den nya hallen men det är byggföretaget Fastec som bygger den. Platschefen heter Tony Fransson och han är övertygad att taket kommer att hålla länge. 

– När en sån här hall planeras finns det en konstruktör på samma företag som granskar. Sen har vi på projektet en huvudkonstruktör som tittar över det, säger Tony Fransson.

Snöoväder i Västerbotten

Han fortsätter:

– Utöver det har vi en extern tredjepartsgranskning som går genom alla detaljer så är vi väldigt trygga med det som står bakom oss.

Se mer om bygget och konstruktionen på Nolia i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet