En sinnesundersökning visar att läkaren misstänks för en allvarlig psykisk störning. Foto: TT

Läkaren misstänks för nya sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren begär ytterligare en gång förlängd åtalstid mot den läkare som misstänks en rad sexuella övergrepp mot barn på flera platser i Sverige, bland annat i Skellefteå.

Mannen har arbetat som läkare på flera håll i landet, utöver i Stockholmsområdet även i Skövde, Skellefteå och Jönköping. Tidigare handlade det om ett 70-tal brottsmisstankar mot mannen men enligt åklagaren har nya misstankar har också tillkommit i ärendet.

Det är i nuläget oklart exakt hur många nya brott mannen misstänks för och vart i landet de skett. Enligt ett pressutskick gäller de nya misstankarna brott som skett på olika platser i Sverige och avser bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuella ofredanden.

– Det kan inte uteslutas att ytterligare brottsmisstankar kan bli aktuella längre fram. Utredningen är mycket omfattande och tar därför tid, säger kammaråklagare Ann Lidén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.