Foto: TT

Nya inbrott i länet – verktyg saknas vid vägbygge

Uppdaterad
Publicerad

Flera inbrott har enligt polisen ägt rum i länet under helgen. Vid vägbygget av Västra länken, mellan Umedalen och Klockarbäcken, har verktyg till ett större värde stulits från platsen.

Inbrottet vid vägbygget ska ha ägt rum någon gång under natten till måndag, mellan kl 22.00-02.00. Polis har under morgonen dokumenterat platsen för att säkra spår.

– Vi har gjort en teknisk undersökning under förmiddagen och spårsäkrat i området. Vi har vissa saker som ska undersökas vidare, säger förundersökningsledare Joachim Lundberg.

En container som står på platsen har flyttas en bit i samband med stölden. Verktyg till ett större värde saknas.

Flera stölder under helgen

Ett annat inbrott ska ha ägt rum på området Älvsbacka i Skellefteå någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag morgon. Inbrottet ska enligt uppgifter från polisen ha skett i en omklädningsbarack vid en arbetsplats.

Gods av ett större värde ha ha stulits från platsen.

Om allmänheten gjort några iakttagelser av personer och fordon som skulle kunna sättas i samband med stölden, ring polisen på telefonnummer 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.