Instättningsautomat för kontanter. Foto: Thomas Wedin /SVT

Nya kontantautomater till Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå är det kan det idag vara komplicerat att sätta in sina kontanter på ett bankkonto. En enda insättningsautomat finns kvar. Men från och med mars ska det öppna ett kontantcenter i en galleria.

En bank flyttade en annan påbörjade en renovering. Då blev det plötsligt svårare att handskas med kontanter i Skellfteå. Men nu ska tre automater för insättning och uttag ska nu placeras i shoppingcentret CK.

– Det finns ett stort behov av en centralt belägen servicebox. Lösningen som finns idag är inte optimal, så detta är en oerhört positiv nyhet för handeln i stadskärnan, säger Viktor Nordlund på Nordvestor Fastigheter i ett pressmedelande.

”Stor efterfrågan på kontanter”

Under året tänker Bankomat öppna 30 liknande kontantcenter i landet.

– Trots att de digitala betalningssätten ökar finns det fortfarande en stor efterfrågan på kontanter bland svenskarna. För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den valmöjligheten, säger Jenny Danielsson kommunikationsansvarig vid Bankomat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.