Foto: SVT

Nya Maja Beskowskolan ska inhysa över 500 högstadieelever

Publicerad

Maja Beskowskolan ska på sikt rymma runt 550 högstadieelever, vilket för- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S) ser som ett välkommet tillskott i barntäta Umeå.

Renoveringen och ombyggnationen av Maja Beskow-skolan i Umeå har pågått sedan 2017. Kostnaden har beräknats till 510 miljoner kronor. Nu är skolan klar och Moa Brydsten välkomnar nytillskottet.

– Jag tycker att det känns jättepositivt, det är en skola med lång bildningsbakgrund och jag tycker att det är positivt att man valt att behålla och renovera skolan, säger Brydsten.

Bara sjuor i år

Maja Beskowskolan ska hysa både gymnasium och högstadium. På sikt ska det bli 550 högstadieelever, men i år är det bara 160 sjundeklassare som ska in i de nya lokalerna, tillsammans med drygt 500 gymnasieelever.

– För grundskolan i Umeå är det en jätteviktig pusselbit för att kunna erbjuda plats till alla elever. Just nu finns det bra med platser, men inom några år kommer platserna att fyllas, säger Moa Brydsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.