Banderoller har hängts upp på olika platser i Umeå med anledning av Bostadens avyttring, här på Mariehemsvägen. Foto: SVT

Nytt beslut om Bostadenaffären

Publicerad

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Umeå att föreslå fullmäktige att försäljningen av de 1 601 kommunala lägenheterna ska ske före årsskiftet. Affären är också överklagad till Förvaltningsdomstolen. Om rätten kommer fram till att affären inte följer lagstiftningen kommer kommunen att göra ett omtag av beslutet.

– Om affären drar ut på tiden kan det leda till stora kostnader och äventyra Bostadens planerade satsningar. När det gäller vårt omtag i stort, är det bra att beslutet förtydligas så att det inte kan missförstås, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S), i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiet och Miljöpartiet yrkade avslag och Vänsterpartiet reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut, som togs efter votering med siffrorna 11–4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadens utförsäljning

Mer i ämnet