Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Musikbranschen är den som blir absolut mest drabbad nu”, säger Elin Hellrönn, programchef Umeå kommun. Foto: SVT

Nytt hårt slag för livescenen i Umeå efter nya restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

När vaccinpassen infördes i höstas trodde Elin Hellrönn, programchef i Umeå, att man var på väg ut ur pandemin och skulle kunna genomföra vinterns konserter. Men efter måndagens nya restriktioner kom nästa bakslag för musikscenen i Umeå.

– Då tappade jag nästan lusten, säger Elin Hellrönn.

Efter att regeringen kom med ytterligare restriktioner under måndagen tvingas nu flera konserter ställa in eller flytta fram sina datum – igen. Redan har ungefär tio evenemang bara på Vävenscenen i Umeå tvingas ändra sina planer och det kommer troligen bli fler.

Vävenscenen i Umeå kan med nuvarande restriktioner bara ta in 170 personer för att följa avståndskraven. I vanliga fall rymmer lokalen 1200.

– Musikbranschen är den som blir absolut mest drabbad nu. För kulturaktörerna så går det inte att genomföra de planerade arrangemangen, ekonomin går inte ihop med bara 170 besökare, säger Elin Hellrönn som är programchef på Umeå kommun.

Under våren är flera stora akter bokade men om det kommer gå att genomföra återstår att se.

– Vi får ju veta vad som gäller med ungefär två veckors varsel. Vi hoppas väl åtminstone kunna vara tillbaka i något sorts normalläge i april/maj, men vi får helt enkelt se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet