Här invigs tjejernas omklädningsrum i Vilhelmina. Foto: Ante Fahlén

Nu invigs damernas första omklädningsrum i Vilhelmina ishall

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen invigdes damernas första omklädningsrum i Sagahallen i Vilhelmina. Förhoppningen är att det ska locka fler tjejer att spela ishockey.

Det har hittills saknats ett omklädningsrum enbart för damer i ishallen i Vilhelmina. Nu har ideella krafter med stöd av både kommun och näringsliv fixat i ordning ett omklädningsrum för damer. 

– Det betyder otroligt mycket. Det öppnar upp hockeyn för tjejer och visar att de är viktiga, säger Jenny Lidqvist som samordnar tjejishockeyn i Vilhelmina IK.

Vill starta inlandslag 

Förhoppningen är att den här satsningen ska locka fler tjejer att spela ishockey och Vilhelmina IK:s långsiktiga mål är att tillsammans med grannkommunerna starta ett inlandslag. 

– Jag tror absolut att fler kommer att våga pröva och satsa på ishockey. Och det blir jättehäftigt när andra lag kommer hit och deras tjejer också får byta om där, säger Lidqvist. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.