Simone Graberg. Foto: Ulf Eriksson

Ockupanternas besked till landstinget: ”Vi stannar”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll kom beskedet som landstinget bävat för. Ockupanterna tänker inte lämna sjukstugan i Dorotea. Därmed fortsätter ockupationen och kampen för vårdplatserna.

Förra veckan besökte landstinget, med landstingsrådet Peter Olofsson i spetsen, sjukstugan i Dorotea. Budskapet var tydligt: Ockupationen är olovlig, lämna sjukstugan annars kallar vi på förstärkning.

Ikväll kom svaret från ockupanterna.

Doroteaupproret

– Vi har blivit så besvikna på politikerna genom åren, vi vågar inte lämna sjukstugan, säger Simone Granberg till Västerbottensnytt.

Kampen fortsätter

Detta innebär att landstinget kommer att kontakta Kronofogden för att få hjälp med att köra bort folket från sjukstugan. En process som kan bli utdragen.

– Blir vi vräkta kommer vi inte att göra något motstånd. Kommer polisen går vi ut därifrån, men kampen kommer att fortsätta, säger Simone Granberg.

Ockupanterna kämpar för att sjukstugan med akutvårdsplatser ska öppna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Doroteaupproret

Mer i ämnet