Foto: Privat

Ödesmatchen startar – publiken hoppfull

Uppdaterad
Publicerad

Umeå lyste gröngult i Björklövenskrud och randiga halsdukar under fredagen. Nu har 5.400 hockeyfanatiker slutit upp i T3 Arena för att heja fram Löven i streckmatchen som förhoppningsvis blir säsongens sista. Tre poäng krävs för att klara sig kvar i allsvenskan. Vid förlust väntar ett ångestladdat kval.

Mer än en timme innan match strömmade en hel del folk in till T3 Arena, kvällens plattform för ett idrottsskådespel som både sportutövare och publik bara kan drömma om. Trots att Löven sitter i en prekär sits och är piskade att ta tre poäng för att slippa en kvalserie nedåt har staden visat engagemang, och samtliga 5.400 platser i Umeås ishall är utsålda.

I högtalarna ljöd en lövenhymn med textraden ”för evigt, för alltid Björklöven”. Noterbart är att avstängde Lövenspelaren Niklas Pavel, som blir borta fyra matcher efter sin tackling i Mora-matchen i onsdags, leder klacken.

– Ikväll finns inget alternativ. Seger med 4-2, tippade en supporter på läktaren medan publiken började ta sina platser.

Laddade upp med buss

Löven har förlorat de åtta senaste matcherna på T3 Center, så för att ladda upp hade laget tidigare idag satt sig på en buss och gjort som visat sig vara ett vinnande koncept – skapa en känsla av bortamatch. Men nu spelar man alltså säsongens sista grundseriematch på hemmais och tar emot gästande Västerås, som just nu huserar ovanför det åtråvärda kvalstrecket som båda lagen krigar för att hamna på rätt sida om.

– Jag hoppas på seger, med 3-2, tror Karin Karlsson på ståplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.