Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tyvärr drar jag ner på frukt och grönt” – följ med Linda Söderström, Sveriges Makalösa Föräldrar Umeå, när hon handlar. Foto: SVT, Frida Wengberg

Ökade priser oroar ensamstående föräldrar i Umeå: ”En större stress”

Uppdaterad
Publicerad

Rekordhög inflation och stigande priser innebär utmaningar för många, inte minst för ensamstående föräldrar.

– För den som redan har en ansträngd ekonomi blir det en större stress, säger Linda Söderström, ordförande i Sveriges Makalösa Föräldrar i Umeå.  

Organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar erbjuder sommaraktiviteter för ensamstående föräldrar och barn till ett rabatterat pris. Det kan vara allt från lunchträffar till läger. Just nu är ekonomin ett återkommande samtalsämne när de träffas. 

– Alla är oroliga över inflationen, man vet inte var det ska sluta. Folk mår dåligt i situationen och då är det bra att kunna träffas och dela tips och råd med andra som förstår just dina villkor, säger Linda Söderström.

”Mer noggrann när jag handlar”

Sommarlovet är en särskilt tuff tid för många ensamstående föräldrar och ännu kärvare blir det när priserna nu stiger.

– Jag är mycket mer noggrann när jag handlar och håller koll på kilopriserna. Tyvärr drar jag ner mycket på frukt och grönt som blivit dyrare, säger Linda Söderström, som själv har en tonårsson.

Hör mer om läget för ensamstående och hur Linda Söderström tänker när hon handlar mat i klippet ovan.

• Sveriges Makalösa Föräldrar är en rikstäckande intresseorganisation med ideella lokalföreningar och familjenätverk runt om i landet.

• Organisationen erbjuder stöd, erfarenhetsutbyte och aktiviteter till reducerade priser.

• Lokalavdelningen i Umeå är den nordligaste i Sverige och har ett 40-tal medlemmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.