Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Skellefteåborna om Northvolts kommande rekryteringar: ”Kan bli en katastrof när många lämnar vården” Foto: Patrik Samuelsson SVT

Hör Skellefteåborna om rekryteringen till batterifabriken

Uppdaterad
Publicerad

Det finns stora förhoppningar i Skellefteå om att batterifabriken ska lyckas rekrytera tillräckligt med personal lokalt. Men många skelleftebor tror att det kan bli svårt att hitta 300 personer lokalt att anställa – och inte alla tror att det vore bra.

Flera av dem som SVT Nyheter pratat med tror att det framförallt måste komma mer folk utifrån till Skellefteå och Northvolt.

Redan idag har Skellefteåbor i olika branscher börjat se att den lokala rekryteringen av arbetskraft till batterifabriken påverkar arbetsmarknaden i övrigt.

– Jo, på jobbet har jag märkt av det, säger Johan Strömberg-Lundman som jobbar inom Skellefteå kommun.

Diana Bullon Altiner jobbar inom vården och säger sig har sett det tydligt ett längre tag.

– Folk lämnar vården för att gå till batterifabriken. Om de nu satsar ännu mer på att anställa lokalt kan det bli en katastrof, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet