Hör varför Oliver lämnade Björklöven Foto: SVT

Oliver lämnar Björklöven efter upplevd särbehandling

Uppdaterad
Publicerad

Oliver älskar hockey och vill inget annat än att spela – men det senaste året har det varit precis tvärt om. Han har nästan inte fått någon speltid alls och ingen förklaring till varför.

– Det känns som att jag är mindre värd, mindre lyckad och sämre än alla andra, säger han.

Särbehandlingen han upplever tror han beror på att en liten stark föräldraklick tagit makten över beslut som blir förödande för vissa inom Björklöven. Efter att ha fått stå i båset match efter match under en cup fick han nog och lämnade Björklöven.

– Jag orkade inte stå ombytt varje match och tro att jag skulle få spela när jag sedan inte fick det.

Kritik mot Björklövens ungdomsversamhet

Nu berättar han om orättvisor han upplevt för SVT Nyheter Västerbotten. Han menar att upplägget är uppgjort i förväg och att föräldrar med makt spelar större roll än träningsvilja och kärlek till sporten. 

– Det är inte föreningen utan föräldrar som styr vem som får spela, berättar Oliver.

”Styrdokumenten följs”

Björklöven tillbakavisar kritiken. 

– Vi särbehandlar inte i Björklöven. Det är tråkigt att killarna hamnat där, att de mår så dåligt, säger Anders Blomberg, vd för Björklöven. 

Joakim Engström, junior- och ungdomsverksamhetschef, menar att samtliga tränare följer den värdegrund Björklöven har och pekar på styrdokument som används för att särbehandling ej ska ske. 

– Våra tränare har dessa att förhålla sig till och följer styrdokumenten, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Björklövens ungdomsversamhet

Mer i ämnet