Oljeutsläpp i centrala Skellefteå: ”30-40 liter som läckt ut”

Uppdaterad
Publicerad

En buss på Kanalgatan läckte på lördagsmorgonen ut tiotals liter olja i Skellefteå. Räddningstjänsten larmades till platsen för att sanera. 

– Jag skulle säga att det är 30-40 liter som läckt ut, säger Åke Dahlqvist vid räddningstjänsten i Skellefteå. 

När räddningstjänsten först kom till platsen var uppgiften att det skulle röra sig om cirka fem liter som läckt ut, men det var betydligt mer. 

– Det visade sig ha runnit ner bra mycket mer i en ränna som är till för dagvattnet, jag skulle säga att det är 30-40 liter som runnit ut, säger Åke Dahlqvist vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Räddningstjänsten ryckte ut och var strax efter klockan 10 klara med saneringen. 

– Det är ingen fara att det rinner ner i brunnar så länge det inte börjar regna, säger Åke Dahlqvist.

Läckte på E4

Det fanns också uppgifter om att bussen hade läckt olja på E4. Trafikverket åkte ut för att kontrollera och konstaterade att det fanns visst läckage strax söder om bron över kanalen.

– Men rörde sig om så pass lite så att det gjordes ingen åtgärd, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.