Under onsdagskvällen kördes en fyrhjuling omkull vid Brednoret. En man avled till följd av olyckan. Foto: SVT

Ung man död i fyrhjulingsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-års åldern dog efter en olycka med en fyrhjuling på onsdagskvällen i Djäkneboda, Robertsfors kommun, det meddelar polisen under torsdagsmorgonen.

Larmet kom strax efter 20 på onsdagskvällen och olyckan ska ha skett vid Brednoret, i närheten av Djäkneboda. Mannen hade, enligt de första uppgifterna, varit ombord en fyrhjuling som körts omkull. Han togs i ambulans till sjukhus – men under torsdagsmorgonen meddelade polisen att han hade avlidit av skadorna.

– Det var flera skärrade ungdomar på plats som inte mådde så bra efter det som hänt, säger polisens kommunikatör Börje Öhman.

Under kvällen kallades kommunens krishanteringsgrupp, Posom, till platsen. Mannen som omkom är enligt polisen hemmahörande i Umeå kommun. Polisen kommer att utreda olyckan och har tagit fyrhjulingen i beslag för undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fyrhjulingsolyckor i Västerbotten

Mer i ämnet