Foto: pressbild,Kristina Wicksell

Östensson prisas av Bris

Publicerad

I helgen fick Umeåbon Ida Östensson motta Bris-priset 2017. Enligt motiveringen är det för hennes mångåriga engagemang för allas rätt att vara sig själv som hon prisas.

Östensson som bland annat grundat stiftelsen Make Equal och Fatta-rörelsen tilldelades i lördags Bris-priset som delas ut vartannat år i samband med Bris kongress. Priset går till någon som genomfört extraordinära insatser för barn och unga: Enligt motiveringen är det för hennes mångåriga engagemang skriver BRIS:

”Ida Östenssons mångåriga engagemang för allas rätt att vara sig själv visar hur en persons engagemang kan få ringar på vattnet och bli en folkrörelse.

Hennes konkreta, lösningsfokuserade arbete är ett gott exempel på hur vi kan omsätta mänskliga rättigheter till praktik.”

”OTROLIGT tacksam”

Det var också en väldigt glad och hedrad Ida Östensson som på plats i Norrköping mottog priset. På Facebook berättar hon hur det var att bli tilldelad Bris-priset.

– Jag är så OTROLIGT tacksam och glad över denna utmärkelse. Jag har inte hunnit smälta förra helgens fina utmärkelse än och nu detta. Ska verkligen försöka ta in det nu i stunden och se det som ett kvitto på min och alla mina fantastiska kollegor och medkämpars arbete. Jag gör aldrig något ensam, jag har en fet rörelse med mig, skriver hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer