Villan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Räddningstjänst

Övertänd villa – 50 djur i ladugården bredvid

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i en tvåplansvilla i Kolksele utanför Vännäs.

Den som bodde i villan var ute i ladugården när han såg att det brann på övervåningen i villan. Han sprang genast dit och fick ut sina hundar ur huset. När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan övertänd. Inga personer eller djur kom till skada.

– Vi trodde först att två katter hade brunnit inne, men vi hittade dem nyss här utanför huset. Villan går inte att rädda, nu håller vi på att säkra ladugården som står 15-25 meter ifrån huset, säger räddningschefen Conny Eriksson.

I ladugården finns uppemot 50 djur enligt räddningstjänsten. Räddningstjänsten kommer att lämna två man under natten som ska vakta branden så den inte sprids till ladugården.

Polisen skriver att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.