Racketsporten padeltennis är på gång även i Skellefteå. Foto: SVT

Racketsporten erövrar med raketfart – Skellefteå på tur

Uppdaterad
Publicerad

Den snabbt växande racketsporten padeltennis är på gång även i Skellefteå. Vid Skellefteå camping ska kommunens industrihusbolag bygga en hall med fyra banor för padeltennis. Där blir det privata bolaget PDL Tennis hyresgäst.

Ett stenkast därifrån planerar Skellefteå Tennisklubb bygget av två utomhusbanor för padeltennis – intill klubbens tennishall.

– Vi räknar med att börja med bygget så snart det blir möjligt under våren, säger ordföranden i Skellefteå Tennisklubb Thomas Hedin.

Skyttekung ligger bakom

Den förre skyttekungen i ishockey är själv en duktig tennisspelare. Men framförtallt är 60-årige Hedin spindel i nätet för tennisklubbens framtidssatsning. Och där handlar mycket om just varianten padeltennis.

– Vi har svårt att hålla beläggningen på alla tennisbanor i hallen. Så en av inomhusbanorna kommer vi inom kort att bygga om till padel, berättar Hedin.

Satsningen kan kosta fyra miljoner

Tennisklubbens satsning på padeltennis beräknas kosta drygt fyra miljoner kronor. Bidrag från allmänna arvsfonden finansierar en stor del av investeringen, Skellefteå kommun bidrar med 300 000 kronor.

– Första serven spelas i juli, lovar Thomas Hedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.