Hör Elin som hyr en plats: ”För mig funkar det bra” Foto: Jan Färingö, SVT

Parkeringen vid resecentrum i Nordmaling upprör

Uppdaterad
Publicerad

Flera pendlare i Nordmaling har fått nog. Parkeringarna utanför resecentrum är för få och systemet för knasigt anser de.

– Vi är i behov av 30 parkeringar till, säger Reidar Axelsson, föreståndare vid resecentrum.

Ska du med tåget ifrån Nordmaling är det inte alltid enkelt att hitta en parkering till bilen – om du inte är en av dem som redan hyrt en plats på halvårsbasis.

Och nu är måttet rågat för många, som istället för tåget tar bilen till Umeå.

– Jag väljer bort tågpendling då parkeringssituationen är för dålig vid resecentrum i Nordmaling, säger Sara Johansson.

Finns få obokade platser

Det som upprör mest är att det finns en stor yta full av parkeringsplatser intill resecentret, men alla dessa är förhyrda platser. Så har du inte hyrt en plats är det desto svårare att hitta en.

Det finns ett tiotal obokade platser på en grusplan som anlades i fjol. Men de ryker fort på morgonen. Då återstår att parkera längs vägen.

– Jag är väl medveten om detta och har själv sett att folk parkerar efter vägen för att det inte finns plats, säger Madelaine Jakobsson (C), som är kommunalråd i kommunen.

Flera förslag på gång

Enligt henne finns redan flera förslag på hur situationen ska lösas, något som tjänstepersonerna ska diskutera nästa vecka.

– Vi är väl medvetna om det här och tar det på allvar. Vi vill ju att folk ska ta tåget, säger hon.

Men när kan man vänta sig en lösning?

– Det hoppas jag få svar på nästa vecka, säger Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.