Foto: TT

Misshandlade sin sambo – döms till fängelse

Publicerad

En man i 30-årsåldern döms i Lycksele tingsrätt till fängelse efter att han misshandlat sin dåvarande sambo. Upprinnelsen till brottet var ett gräl om pengar som spårade ur.

Händelsen inträffade i slutet av augusti i år i parets bostad. Vid köksbordet började paret bråka om deras ekonomi som var ansträngd. För att inte skrämma deras barn, som också satt vi köksbordet, grep mannen tag i kvinnans hår och drog i henne på badrummet.

Där tog han strupgrepp samt knuffade henne mot en badkarskant. I samband med detta hotade han även att döda kvinnan. Av våldet fick kvinnan smärta, ömhet, hudavskrapningar och rodnader.

Både mannen och kvinnans berättelser om vad som hänt på badrummet skiljer sig. Men tingsrätten anser att åklagaren motbevisat mannens berättelse och att han därmed är skyldig.

Mannen döms till fängelse i tre månader och ska dessutom betala ett skadestånd på 13.000 kronor till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.