Ett stort område runt två fastigheter i en by i Bjurholms kommun har spärrats av. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Person hittad död i Bjurholm – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i Bjurholm under tisdagen och händelsen utreds nu som misstänkt mord. En person är gripen och anhållen.

Polis larmades vid 16-tiden på tisdagen till en fastighet i Bjurholms kommun. På platsen hittades en man i 50-årsåldern död.

Uppgifter om vad som skett på platsen finns inte i nuläget. Polisen har hittills varit sparsamma med information. Först vid 21.30 på kvällen bekräftades att mannen hittats död på platsen och att man misstänker att han bragts om livet.

Misstänkt mord i Agnäs

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

En person gripen

”Just nu pågår ett intensivt utredningsarbete där brottsplatsundersökning och olika typer av informationsinhämtande åtgärder pågår. I samband med det arbetet greps en person som numera är anhållen på sannolika skäl misstänkt för brottet”, säger David Helgesson, chef för Grova brott i Västerbotten via polisens sajt.

Polisen lämnar för tillfället inte ut fler uppgifter om händelsen, men säger att mer information kommer att lämnas under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Agnäs

Mer i ämnet