”Han hotade till sig en summa pengar” – hör polisen om Vännäsrånet Foto: Tommy Forsgren, SVT

En person gripen misstänkt för väpnade rånet i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

Sent på måndagskvällen klev en beväpnad man in på Coop i Vännäs och rånade butiken. Efter natten kunde polisen gripa en person misstänkt för dådet, han anhölls under tisdagen.

Det var strax före klockan 22 på måndagskvällen som matbutiken Coop i Vännäs rånades av en ensam man.

– Han hotar personal med ett vapen och förmår ett butiksbiträde att lämna över en summa pengar, säger David Helgesson, chef för polisens avdelning för grova brott.

Flera polispatruller, hundar och helikopter kallades in i jakten på rånaren och under natten greps en person i en lägenhet i Vännäs.

– Under morgontimmarna kallades en patrull till en lägenhet i ett annat ärende och då påträffade man en man och misstankar riktades mot den mannen. Han grips då för grovt rån, säger David Helgesson.

Polisen är förtegen

Polisen är förtegen med ytterligare detaljer kring rånet och varför mannen greps, eftersom man inte vill påverka den pågående undersökningen, men David Helgesson säger att den gripne är känd av polisen sedan tidigare.

Han bedömer utredningsläget som gott och efter förhör anhölls mannen på tisdagen, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

För nära exakt ett år sedan utsattes samma butik för ett knivrån. Två unga män dömdes senare.

”Personalen mår bra”

SVT Nyheter Västerbotten har varit i kontakt med butikschefen, som inte vill uttala sig. Han hänvisar till Rebecca Göransson, kommunikatör på Coop Nord.

– Personalen som jobbade under rånet mår efter omständigheterna bra, men det är klart att det är en chockartad upplevelse, säger hon.

Det är inte första gången som den butiken blir rånad. Finns det någonting ni hade kunnat göra annorlunda för att förhindra rån?

– Vi måste vänta på polisutredningen innan vi kan säga någonting mer, säger Rebecca Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.