Person påkörd av buss på E12 – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit påkörd av en buss på E12 söder om Granö i Vindelns kommun. Initialt kom uppgifter om att bussen ska ha kört vidare, men vid 20-tiden meddelar polisen att det inte finns någon misstanke om brott.

Bussen ska ha tvingats väja på grund av ett möte med en lastbil. I samband med att bussen väjde ska en person blivit påkörd.

Polisens presstalesperson Åsa Mjörndal att patrull varit på plats och skrivit en anmälan utan någon misstanke om brott, vilket gör att det inte rör sig om någon smitningsolycka.

Det ska vara en äldre man som blivit påkörd.

– Vi har en farbror här som blivit påkörd, ambulansen har en bit kvar men han är talbar. Vi försöker värma honom nu men han ligger på marken och börjar bli väldigt kall, säger Conny Qwarfordt på räddningstjänsten.

Den påkörde mannen fördes med ambulans till sjukvård. Skadeläget är oklart. Vid 20.30 är uppger polisen att man är klar på plats och ärendet är avslutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.