Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Tonårsflicka påkörd av lastbil vid övergångsställe i Skellefteå – polisen söker vittne

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen blev en tonårsflicka påkörd av en lastbil vid ett övergångsställe på Norra Järnvägsgatan i Skellefteå. Flickan fick allvarliga skador. Polisen vill komma i kontakt med vittne som kan ha sett olyckan.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 07.30. Den påkörda flickan är enligt polisen i nedre tonåren. Hon är enligt initiala uppgifter allvarligt, men inte livshotande, skadad.

Vållande till kroppsskada

Polisen håller på att reda ut vad som ligger bakom olyckan. Man har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada genom trafikolycka.

Polisen har bland annat dokumenterat olycksplatsen och hållit förhör. Lastbilen är tagen i beslag och ska undersökas av polisens tekniker.

Man med hund sökes

Polisen söker också vittnen till olyckan. Särskilt intresserad är man att höra ifrån en man med hund som i samband med olyckan befann sig vid övergångsstället på den södra sidan av Norra Järnvägsgatan. 

Polisen ber mannen, eller andra personer som sett vad som hänt, att ringa telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.