Cyklist påkörd i Umeå – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna på cykel blev strax före lunchtid på torsdagen påkörd av en bilist i en korsning vid Lagmansgatan på stadsdelen Grubbe i Umeå.

SOS larmades larmades om olyckan strax före 11.30 på torsdagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen som helt stängdes av för trafik under räddningsarbetet.

– Det var en person som cyklat och blivit påkörd av en bilist. Cyklisten var vaken och talbar, vi använde våra fordon för att stänga av korsningen helt för att låta polis och ambulans arbeta ostört, säger Bennie Pålsson, styrkeledare vid Umeå brandförsvar.

Cyklisten som var en kvinna i 75 – 80 årsåldern är förd till Norrlands universitetssjukhus och är inlagd på en vårdavdelning. Enligt sjukhuset har kvinnan måttliga skador, det kan till exempel handla om hjärnskakning eller arm- och underbensfraktur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.