Flera polispatruller kallades till Biltemaparkeringen efter olyckan. Maskerat i bakgrunden står bilen som personen ska ha blivit påkörd av. Foto: Anna Bergman/SVT

Person påkörd på parkering i Umeå – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person blev påkörd av en lätt lastbil på Biltemas parkering i Umeå vid lunchtid på söndagen. Föraren misstänks för drograttfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

Enligt trafikpolisen Mattias Jonsson, som arbetade på platsen, finns det uppgifter om att en person låg under den lätta lastbilen när en annan person körde iväg den.

Den påkörda fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Fortsatte ner i dike

Efter påkörningen fortsatte personen i lastbilen att köra över en gräsyta bredvid parkeringen och ner i ett dike.

– Just nu försöker vi utreda vad som hänt genom att prata med vittnen, föraren och den skadade, sa trafikpolisen Mattias Jonsson vid 13-tiden.

Har påkörningen skett avsiktligt?

– Det håller vi på utreda. Det är mycket som är oklart i nuläget, säger Mattias Jonsson.

Anmälan upprättad

Föraren togs med för provtagning då han misstänktes vara påverkad av narkotika.

Klockan 14.45 meddelade polisen att han misstänks för drograttfylleri, grovt vållande till kroppsskada samt ringa narkotikabruk. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.