Vindelns kommunhus. Foto: SVT

Personal inom skolan i Vindeln smittad av covid-19

Publicerad

Under tisdagen konstaterade Vindelns kommun att det finns personal inom skolverksamheten som har smittats med covid-19. Men smittan kommer inte innebära några nya rutiner eller åtgärder för skolan.

Vindeln har just nu 18 konstaterade fall av covid-19. ”Nu finns även konstaterade fall av covid-19 inom kommunens barn- och utbildningsverksamhet”, skriver kommunen på sin hemsida.

– Vi har fått information om detta eftersom det har berättats för arbetsgivaren att så är fallet, säger Therese Berg, kommundirektör i Vindeln.

Hur många av fallen som finns inom skolan kommenterar inte kommunen.

– Jag vet inte hur många fall det rör sig om och vi kommenterar inte enskilda fall. Vi valde att gå ut med detta nu med anledning av att det nu finns konstaterad smitta, vilket vi inte visste tidigare, säger Berg.

Påverkar inte verksamheten

Att det nu finns konstaterade fall kommer inte att påverka verksamheten på något sätt och personalfrånvaron är enligt Berg stabil.

– Vi har haft en period sedan början av utbrottet där det har varit en påverkan av betydande karaktär. Äldreomsorgen hade en svacka vid påsk, och vid skolorna har vi också haft någon vecka, men nu ser det stabilt och bra ut, säger Therese Berg.

Hur orolig bör man vara som förälder?

– Jag tänker att man inte ska vara mer eller mindre orolig nu, man ska helt enkelt förhålla sig till situationen som råder i samhället. Vara vaksam på sig själv och om sina barn har sjuksymptom och stanna hemma om man är sjuk, säger Berg.

Det är väldigt många som spekulerar och rykten sprids på sociala medier kring detta, vad är din uppmaning till de som spekulerar?

– Det är aldrig särskilt intressant att spekulera. Jag har full respekt för att man spekulerar men jag tror inte det leder framåt på något sätt. Följ de råd som ges och behåll lugnet, avslutar Berg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet