Foto: SVT

Personalen ryckte in när de fick höra om branden

Uppdaterad
Publicerad

Hela lokalen med snöskotrar, vattenskotrar och fyrhjulingar är förstört. Men när personalen från butiken fick reda på vad som hänt så ryckte de snabbt in för att rädda så mycket som möjligt.

Det var i söndagsförmiddagen som det kom in ett larm om att Northbikes butik på Västerslätt i Umeå stod i brand. Hela byggnaden som innehöll snöskotrar, vattenskotrar och fyrhjulingar brann ner. Men så fort den lediga personalen fick höra om branden så ryckte de ut.

– De kom hit och tillsammans med de fantastiska brandmännen så fick de ut en hel del av fordonen som stod i verkstaden. De åkte från deras semester och lediga dagar för att hjälpa till, jag blir alldeles tårögd när jag tänker på det, säger platschef Jessica Hägglund.

Väldigt mycket förstört

Men trots brandkårens och personalens insats så brann många av fordonen inne, hur mycket vet man inte än men man säger att det är väldigt mycket som förstörts. Företaget har redan nu börjat ringa runt för att fixa nya lokaler så man kan fortsätta verksamheten inför snöskotersäsongen.

– Vi ringer runt och vårt mål är att kunna fortsätta sälja under denna säsong, vi kommer under måndagen ringa upp de kunder som drabbats av branden, de som kanske haft fordon på lagning eller dylikt i byggnaden som brann ner. Men hela vårt lager har klarat sig så de som beställt varor hos oss kommer kunna få dem i tid, säger platschefen Jessica Häggling.

 Under söndagseftermiddagen så hade byggnaden brunnit ned och brandkåren jobbade med att säkra upp byggnaderna runt omkring på industriområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.