Foto: SVT

Personbil körde in i träd norr om Rusksele

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka har inträffat vid Vormsele på väg 363 strax norr om Rusksele i Lycksele kommun. Det ska röra sig om en personbil som krockat med ett träd. Två personer har förts till Lycksele lasarett med ambulans och ambulanshelikopter.

Olyckan inträffade strax efter klockan 12 på fredagen.

– De har åkt in i ett träd med bilen, de är inte fastklämda och har tagit sig ur bilen själva, det är svårt att säga något om skadeläget, säger Ulf Lundström, chef i beredskap vid räddningstjänsten, vid halv ett-tiden.

Helikopter kallades ut till olycksplatsen och vägen stängdes av under räddningsarbetet.

Uppdatering 13.30

– Ambulanshelikopter har tagit en patient, ambulans den andra, bilen står inte trafikfarligt till och vi har lämnat platsen, polis är kvar, säger Ulf Lundström strax innan halv två-tiden på fredagseftermiddagen.

Han fortsätter:

– Jag kan inte göra några bedömningar om skadeläget men personerna hade tagit sig ur bilen själva, eftersom det var mer än en person inblandad i olyckan gjorde man bedömningen att skicka ambulanshelikopter också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.